Μέλι Καστανιάς & Βελανιδιάς

      Το Μέλι Δάσους συνδυάζει μέλι που παράγεται τόσο από το νέκταρ της καστανιάς (Castanea sativa) όσο και από τις μελιτώδεις εκκρίσεις που παράγονται από την αφίδα Myzocallis castanicola που εγκαθίσταται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων της καστανιάς, αλλά και πάνω στα εχινόμορφα κύπελλα που περιβάλλουν τους καρπούς της καθώς και από τις μελίτωδεις εκκρίσεις που παράγονται από την αφίδα της βελανιδιάς.

      Ένα πραγματικα ξεχωριστό μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.Χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα Υγιεινής διατροφής.

      Κεχριμπαρένιο σκούρο χρώμα με τάσεις προς το μαύρο, με έντονη και ωραία μυρωδιά θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και έχει επουλωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.


     Κρυσταλλώνει σε διάστημα από 6 - 8 μήνες από την παραγωγή του.